U ontvangt een vaststellingsovereenkomst

Dit is een ontslagvoorstel van uw werkgever. Verzamel belangrijke informatie, zoals de arbeidsovereenkomst, de toepasselijke cao, jaaropgave en loonspecificaties. Zo heeft u een goed beeld van alle arbeidsvoorwaarden.

Ga in gesprek met uw werkgever

Maak een afspraak met uw werkgever om te praten over de ontslagvoorwaarden. Belangrijk is dat u recht heeft op WW en de financiële zaken, zoals de transitievergoeding, in de overeenkomst staan.

Schakel een advocaat in

Kies via deze site een advocaat die gespecialiseerd is in ontslagzaken. De advocaat beoordeelt het ontslagvoorstel en kan onderhandelen met uw werkgever over de beste voorwaarden. Veel werkgevers zijn bereid om in de overeenkomst een bedrag op te nemen voor de advocaatkosten.

Beoordeel de vaststellingsovereenkomst

Ontslag kan grote gevolgen hebben voor u. Het is dus belangrijk alle details in de vaststellingsovereenkomst samen met uw advocaat te beoordelen. Klopt het ontslagvoorstel juridisch? Is de ontslagvergoeding correct berekend? Hebt u gegarandeerd recht op een WW-uitkering? Bent u tevreden over de ontslagvergoeding? Zijn er nog punten voor verbetering vatbaar?

Onderteken de overeenkomst

Als u tevreden bent met de vaststellingsovereenkomst en uw advocaat is dat ook, ondertekent u het document. Uw werkgever doet hetzelfde. Uw arbeidsovereenkomst eindigt op de afgesproken ontslagdatum. Dit wordt ‘ontslag met wederzijds goedvinden’ genoemd. Ruim voor de ontslagdatum vraagt u zelf een WW-uitkering aan. Hoe dat gaat leest u op www.werk.nl.

Kosten advocaat

U maakt met de advocaat een afspraak over het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief, een vast bedrag of met subsidie.

Benieuwd naar de kosten?

Gebruik onze rekentool en ontdek binnen een paar klikken of u in aanmerking komt voor subsidie van de advocaatkosten.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat