
Letselschade advocaat
Op Juridisch.nl vindt u het perfecte overzicht van advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschade. Er is er altijd wel een bij u in de buurt. Gratis intake.
U gaat er van uit dat uw werkgever zorgt voor een veilige werkplek. Over het algemeen is dat ook zo. Desondanks kan een werknemer gewond raken of zelfs overlijden tijdens een arbeidsongeval, ook wel bedrijfsongeval genoemd. Dat kan gebeuren op uw bedrijf of kantoor, maar ook als u voor uw werkgever op pad bent. Het begrip ‘werk’ wordt in de wet ruim geïnterpreteerd. Ook ongelukken tijdens de pauze of wanneer u in opdracht van uw werkgever op reis bent, zijn bedrijfsongevallen. Zelfs ongelukken tijdens een bedrijfsuitje vallen hier soms onder. Neem bij een bedrijfsongeval direct een letselschade-advocaat in de arm en stel uw werkgever aansprakelijk voor de schade die u heeft opgelopen. Juridisch.nl helpt u bij het vinden van de juiste letselschade-advocaat bij u in de buurt.
Bel nu: 085 - 029 1022
Een machine functioneert niet naar behoren. U krijgt daardoor een ongeluk en raakt gewond. Onvoorzichtig handelen door een ander. Een collega geeft u een duw waardoor u valt en gewond raakt.
Het is een uitgemaakte zaak als een arbeidsongeval is veroorzaakt door een onveilige werkomgeving of een gebrek aan goede instructies en toezicht. Uw werkgever heeft dan niet voldaan aan zijn wettelijke plicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen. De schade die u lijdt, kunt u verhalen op uw werkgever.
Als bewezen kan worden dat het bedrijfsongeval uw eigen schuld was, is uw werkgever niet aansprakelijk voor de schade. Dat is alleen het geval als er sprake is van uw opzet of bewuste roekeloosheid. Uw werkgever moet dit bewijzen. In de praktijk is dat voor werkgevers vaak erg lastig.
Bij ernstige arbeidsongevallen is uw werkgever verplicht om de Arbeidsinspectie in te schakelen. Een ongeval is ernstig als een werknemer: naar het ziekenhuis moet en daar moet blijven; door het ongeluk blijvend invalide wordt; overlijdt.
U kunt als werknemer ook zelf het arbeidsongeval melden bij de Arbeidsinspectie als uw werkgever dat niet doet. Twijfelt u of u het ongeval kunt melden bij de Arbeidsinspectie? Neem dan telefonisch contact op met de Arbeidsinspectie en leg uw situatie uit. na ontvangst van de ongevalsmelding stelt de Arbeidsinspectie een onderzoek in en wordt er een proces-verbaal opgesteld. Dit is een belangrijk bewijsstuk voor de verdere afhandeling.
Maak een overzicht van de geleden /nog te lijden schade: Verlies van loon of andere inkomsten. Medische kosten, als deze niet (meer) door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Kosten in verband met re-integratie en/of het verkrijgen van ander werk. Kosten in verband met herstel en revalidatie. Reis- en vervoerskosten. Kosten voor aanpassing van uw woning. Kosten voor eventuele hulpmiddelen. Smartengeld. Kosten voor rechtsbijstand. Als uw werkgever de aansprakelijkheid erkent, dan kunt u de kosten voor juridische bijstand ook als 'schade' aan uw werkgever in rekening brengen.
Zoek meteen na een bedrijfsongeval een goede letselschade-advocaat. Een letselschade-advocaat kent de juridische wegen die bewandeld moeten worden om de aansprakelijkheid vast te stellen en de hoogte van de schade te bepalen. Vooral bij (ernstig) letsel luistert dat nauw. Stel uw werkgever zo snel mogelijk na het ongeval aansprakelijk voor uw schade. Dat doet u door samen met uw letselschade-advocaat een brief op te stellen en deze aangetekend naar uw werkgever te sturen.
Alleen als uw werkgever/ of de verzekeraar van uw werkgever geen aansprakelijkheid erkent, stapt u naar de rechter om een schadevergoeding te vorderen.