Schakel direct een letselschade-advocaat in

De aansprakelijkheid is erkend. Het is belangrijk dat u een letselschade-advocaat inschakelt. Die kent de juridische regels voor het claimen van letselschade.

Elk bewijsstuk is belangrijk

Er moet een lijst gemaakt worden met alle mogelijke schadeposten en het eerste rapport van een behandelend arts moet worden opgevraagd. Het bewijs en de medische verklaring van uw arts geven een globaal idee van de omvang van het letsel en de schade.

Uitbetaling voorschot

Het is vaak lastig om direct na uw ongeval de exacte omvang van de schade helder te krijgen. Uw letselschade advocaat regelt voorschotten voor u.

Vaststellen medische eindtoestand

De definitieve schaderegeling wordt pas getroffen wanneer de medische eindtoestand (‘consolidatie’) is bereikt. Dat is het geval als de behandelend arts verklaart dat u hersteld bent of wanneer uw letsel of handicap niet meer voor verbetering vatbaar is.

Eindafwikkeling en afronding van uw zaak

Na de medische eindtoestand wordt de schade definitief vastgesteld. Uw letselschade-advocaat speelt een belangrijke rol bij het in goede banen leiden van de schaderegeling.

Vaststellingsovereenkomst letselschade

Uiteindelijk worden definitieve afspraken over de schadevergoeding vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Kosten advocaat

U maakt met de advocaat een afspraak over het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief, een vast bedrag of met subsidie.

Overige kosten

Het kan voorkomen dat er meer informatie moet worden opgevraagd. Bijvoorbeeld uit het handelsregister of andere openbare registers.

Benieuwd naar de kosten?

Gebruik onze rekentool en ontdek binnen een paar klikken of u in aanmerking komt voor subsidie van de advocaatkosten.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat