Zet uw afspraken op papier

U en uw partner willen scheiden en denken daar prima samen uit te komen. Voordat u een advocaat kiest, is het goed om alvast over een aantal zaken na te denken. Welke afspraken heeft u al samen gemaakt? Door deze alvast op papier te zetten, kan de scheiding nog sneller geregeld worden. Als u samen minderjarige kinderen heeft, kunt u ook alvast een ouderschapsplan opstellen. Hierin staan alle afspraken die u maakt over de opvoeding en de verzorging van de kinderen.

Kies samen een advocaat uit

Bent u het beiden eens en heeft u samen al afspraken gemaakt? Leg de gemaakte afspraken en het ouderschapsplan dan voor aan een advocaat. Uw advocaat kiest u samen met uw (ex-)partner uit. U heeft een advocaat nodig om de scheiding juridisch af te ronden. De advocaat kan u daarbij adviseren over de door u gemaakte afspraken, de financiële gevolgen en de alimentatie. Op Juridisch.nl vindt u altijd een geschikte advocaat die uw scheiding op gezamenlijk verzoek snel voor u regelt.

Vraag de scheiding aan

De advocaat stelt vervolgens het echtscheidingsverzoek op. Dit wordt samen met de afspraken (echtscheidingsconvenant) en het ouderschapsplan naar de rechter gestuurd.

Afwikkeling van de scheiding

De rechter bekrachtigt de afspraken en de scheiding. De advocaat regelt dat de echtscheiding wordt doorgegeven aan de gemeente waar u staat ingeschreven. Zodra uw echtscheiding is ingeschreven bij de burgerlijke stand, bent u officieel gescheiden.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat