U krijgt een brief van SVB

Als u geen uitkering (meer) krijgt van SVB staat dat in een brief die u thuisgestuurd krijgt. In de brief wordt ook uitgelegd wat de reden is voor dit besluit. U heeft daarna maximaal 6 weken om bezwaar te maken. Soms heeft u minder tijd. In het uitkeringsbesluit staat de bezwaartermijn genoemd.

Maak bezwaar tegen de beslissing

De kans is groot dat u het niet eens bent met de beslissing van UWV. Neem direct contact op met onze intakebalie. Zij brengen u snel in contact met een gespecialiseerde advocaat die namens u bezwaar maakt. Wacht niet te lang, want u heeft maximaal 6 weken de tijd om bezwaar te maken.

 

Persoonlijk gesprek (hoorzitting)

‘Hoorzitting’ klinkt nogal formeel, maar het is niets meer dan een persoonlijk gesprek met een medewerker van UWV waarbij over uw bezwaarschrift wordt gepraat. Uw advocaat gaat met u mee om uw belangen te verdedigen. Ook mag u getuigen en/of deskundigen meenemen.

Beslissing op uw bezwaar

Binnen 13 weken nadat uw bezwaarschrift is ontvangen, neemt UWV een beslissing. Bent u het niet eens met de beslissing? Dan kunt u binnen 6 weken in beroep gaan bij de rechtbank. Uw advocaat helpt u hiermee.

Kosten advocaat

U maakt met de advocaat een afspraak over het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief, een vast bedrag of met subsidie.

Procedurekosten (griffierecht)

Voor iedere procedure bij de rechtbank of andere instanties betaalt u griffierecht. Rechtspraak is in Nederland niet gratis. Het griffierecht is lager als u in aanmerking komt voor subsidie.

Benieuwd naar de kosten?

Gebruik onze rekentool en ontdek binnen een paar klikken of u in aanmerking komt voor subsidie van de advocaatkosten.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat