Veelgestelde vragen over Advocaat

Hier vind je antwoorden van onze experts op de meest gestelde vragen over Advocaat

Rudy, jurist
Rudy Spelt - Letselschade jurist

Alle vragen over Advocaat

Moet ik een advocaat hebben tijdens mediation?

Hoewel het niet verplicht is, is het raadzaam om een letselschadeadvocaat te raadplegen voordat je aan mediation begint. Een advocaat kan je adviseren over je rechten, belangen en de te volgen strategie. Tijdens de mediatie zelf kan een advocaat ook aanwezig zijn om je te ondersteunen en te adviseren.

Wat als we geen overeenstemming kunnen bereiken tijdens de mediation?

Als partijen er niet in slagen om tot een overeenstemming te komen tijdens de mediation, blijft de mogelijkheid bestaan om de zaak voor te leggen aan de rechter. Een gerechtelijke procedure kan dan nodig zijn om het geschil op te lossen.

 

Kan ik een letselschade advocaat inschakelen voor een oud letsel?

Ja, je kunt een letselschade advocaat inschakelen voor een oud letsel, op voorwaarde dat de verjaringstermijn nog niet is verstreken. In de meeste gevallen geldt een verjaringstermijn van vijf jaar. Dit betekent dat je binnen vijf jaar na het ontstaan van het letsel een letselschadeclaim moet indienen.

 

Wat als de tegenpartij niet aansprakelijkheid erkent?

Als de tegenpartij de aansprakelijkheid niet erkent, zal een letselschade advocaat de nodige juridische stappen ondernemen om jouw zaak te verdedigen. Dit kan onder meer het starten van een gerechtelijke procedure inhouden om een rechtvaardige schadevergoeding te eisen.

Wat moet ik doen voordat ik contact opneem met een letselschade advocaat?

Voordat je contact opneemt met een letselschade advocaat, is het belangrijk om alle relevante informatie met betrekking tot het ongeval en jouw letsel te verzamelen. Denk hierbij aan medische rapporten, getuigenverklaringen, foto’s en eventuele correspondentie met verzekeringsmaatschappijen.

Hoe lang duurt het letselschadeproces?

De duur van het letselschadeproces kan variëren, afhankelijk van de complexiteit van de zaak, de betrokken partijen en eventuele gerechtelijke procedures. Sommige zaken kunnen binnen enkele maanden worden afgehandeld, terwijl andere langer kunnen duren.

Wanneer moet ik een letselschade advocaat inschakelen?

Het is raadzaam om zo snel mogelijk een letselschade advocaat in te schakelen nadat je letsel hebt opgelopen door een ongeval. Hoe eerder je juridische hulp krijgt, hoe beter je situatie kan worden beoordeeld en hoe sneller er actie kan worden ondernomen.

Moet ik een advocaat inschakelen bij een erfenis met schulden?

Het is in Nederland niet verplicht om je te laten bijstaan door een advocaat als je te maken krijgt met een erfenis met schulden. Het wordt echter sterk aanbevolen om professioneel advies in te winnen bij een erfrecht advocaat. Deze kan je helpen bij het maken van de juiste keuze en kan je begeleiden bij de juridische aspecten van de afwikkeling van de nalatenschap.

Terug naar alle veelgestelde vragen
Bekijk alle onderwerpen

Juridische hulp bij jouw probleem

Bel ons voor een gratis intakegesprek

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat!
Bel direct: 085 109 4101
Bel ons voor een vrijblijvend consult over jouw letselschade