Veelgestelde vragen over Re-integratie

Hier vind je antwoorden van onze experts op de meest gestelde vragen over Re-integratie

Rudy, jurist
Rudy Spelt - Letselschade jurist

Alle vragen over Re-integratie

Kan ik mijn re-integratieverplichtingen stopzetten bij een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte?

Bij een vaststellingsovereenkomst tijdens ziekte worden in de meeste gevallen de re-integratieverplichtingen beëindigd. Dit betekent dat je niet langer verplicht bent om aan je re-integratie mee te werken. Het is echter raadzaam om dit specifiek te bespreken met een arbeidsrechtadvocaat om zeker te zijn van je rechten en verplichtingen.

 

Hoe zit het met de re-integratieverplichtingen van je werkgever na twee jaar ziekte?

Na twee jaar ziekte blijft je werkgever nog steeds verantwoordelijk voor bepaalde re-integratieverplichtingen. Hoewel de loondoorbetalingsverplichting na twee jaar ziekte in principe eindigt, gelden de volgende re-integratieverplichtingen voor je werkgever: actieve inspanning om je te ondersteunen, verzuimbegeleiding en een re-integratieverslag opstellen waarin de verrichte re-integratie inspanningen gedocumenteerd worden. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de re-integratieverplichtingen na twee jaar ziekte niet meer dezelfde intensiteit hebben als tijdens de eerste twee ziektejaren. Dit komt omdat de loondoorbetalingsverplichting in principe eindigt na twee jaar. De precieze invulling van de re-integratieverplichtingen kan ook afhangen van de individuele omstandigheden en mogelijkheden.

Wat is een slapend dienstverband en wat zijn de gevolgen daarvan?

Een slapend dienstverband is een situatie waarin je werkgever je arbeidsovereenkomst na twee jaar ziekte niet beëindigt, maar in stand houdt zonder dat je daadwerkelijk werkzaamheden verricht. Je hebt als werknemer geen recht op doorbetaling van je loon. Daarnaast vervalt voor jou en je werkgever de re-integratieverplichting. In sommige gevallen kan een slapend dienstverband gevolgen hebben voor het recht op bepaalde uitkeringen.

Terug naar alle veelgestelde vragen
Bekijk alle onderwerpen

Juridische hulp bij jouw probleem

Bel ons voor een gratis intakegesprek

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat!
Bel direct: 085 109 4101
Bel ons voor een vrijblijvend consult over jouw letselschade