Heb je ontslag gekregen en een vaststellingsovereenkomst ontvangen?
Neem direct contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!

Onderteken de vaststellingsovereenkomst niet voordat je deze grondig hebt laten checken door een arbeidsrecht advocaat.

– We checken of jouw overeenkomst juridisch ijzersterk is.
– We kijken of je recht hebt op een WW-uitkering.
– We zorgen dat jouw transitievergoeding optimaal is.

Binnen 1 werkdag contact met een gespecialiseerde arbeidsrecht advocaat!

Veelgestelde vragen

01
Wat is een vaststellingsovereenkomst?

Een vaststellingsovereenkomst is een schriftelijke overeenkomst tussen een werkgever en een werknemer waarin de voorwaarden en afspraken voor het beëindigen van het arbeidscontract worden vastgelegd.

02
Waarom is het verstandig om je vso te laten checken?

Het laten controleren van je vaststellingsovereenkomst (VSO) is verstandig om meerdere redenen:

  1. Juridische zekerheid: Een VSO is een juridisch bindend document met rechtsgevolgen. Het is belangrijk dat alles juridisch klopt.
  2. Maximale voordelen: Het laten nakijken van je VSO kan er voor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt.
    Hierbij valt te denken aan het maximaliseren van je transitievergoeding, het veiligstellen van een mogelijke WW-uitkering en het behoud van al je arbeidsrechten.
  3. Bescherming van belangen: Juridisch advies waarborgt dat alle clausules en voorwaarden in de overeenkomst jouw belangen beschermen. Dit voorkomt dat je onbedoeld rechten opgeeft of verplichtingen aangaat die nadelig voor je kunnen zijn.
  4. Onderhandelingsmogelijkheden: Professioneel juridisch advies verschaft inzicht in de onderhandelbare aspecten van de VSO, wat kan leiden tot gunstigere voorwaarden en betere resultaten voor jou.

Het laten beoordelen van je VSO is een verstandige stap om jezelf te beschermen en voor te bereiden op de toekomst na ontslag. Het helpt je de juiste keuzes te maken en verzekert je van een solide basis voor je toekomstige stappen.

 

03
Kan je de vaststellingsovereenkomst weigeren te tekenen?

Ja, als werknemer kan je de vaststellingsovereenkomst weigeren te tekenen. Je gaat dan niet akkoord met de voorgestelde voorwaarden van je werkgever. De werkgever is dan genoodzaakt om het dienstverband te beëindigen op een andere manier, bijvoorbeeld via een ontslagprocedure bij het UWV of de rechter.

04
Wat kost een arbeidsrecht advocaat?

Een arbeidsrecht advocaat werkt op basis van een uurtarief, een vast tarief of op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). Het tarief wordt afgesproken in een opdrachtbevestiging. Bij het beoordelen van een vaststellingsovereenkomst wordt in de meeste gevallen een bijdrage in jouw kosten van rechtsbijstand betaald door je werkgever.

05
Wie heeft recht op een transitievergoeding?

Werknemers die minimaal 24 maanden in dienst zijn geweest en waarvan het dienstverband op initiatief van de werkgever wordt beëindigd, hebben in de meeste gevallen recht op een transitievergoeding.