Wat is ontslag met wederzijds goedvinden?

Ontslag met wederzijds goedvinden betekent dat jij en je werkgever samen besluiten om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Dit moet altijd schriftelijk gebeuren, waarbij jullie afspraken maken over zaken zoals de einddatum en eventuele transitievergoeding.

Terugkomen op het besluit

Binnen 14 dagen na het schriftelijk akkoord mag je, zonder een reden te geven, terugkomen op het ontslag. Dit moet je schriftelijk doen. Let op: je werkgever moet je in de beëindigingsovereenkomst informeren over deze bedenktijd.

Als werkgever niet informeert

Als je werkgever niet aangeeft dat je 14 dagen bedenktijd hebt, heb je 21 dagen om terug te komen op het ontslag. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van deze mogelijkheid, ook als je werkgever dit niet expliciet vermeldt.

 

Veelgestelde vragen

Nee, de bedenktijd van een vaststellingsovereenkomst is wettelijk vastgesteld op 14 dagen. Zowel de werkgever als de werknemer moet zich aan deze termijn houden.

Ja, als werknemer kan je de vaststellingsovereenkomst weigeren te tekenen. Je gaat dan niet akkoord met de voorgestelde voorwaarden van je werkgever. De werkgever is dan genoodzaakt om het dienstverband te beëindigen op een andere manier, bijvoorbeeld via een ontslagprocedure bij het UWV of de rechter.

Een vaststellingsovereenkomst bevat meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld, de beëindigingsdatum van het dienstverband, ontslagvergoedingen en afspraken over concurrentiebedingen. Bovendien kunnen andere relevante voorwaarden worden gesteld in de vaststellingsovereenkomst.

Een arbeidsrecht advocaat werkt op basis van een uurtarief, een vast tarief of op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). Het tarief wordt afgesproken in een opdrachtbevestiging. Bij het beoordelen van een vaststellingsovereenkomst wordt in de meeste gevallen een bijdrage in jouw kosten van rechtsbijstand betaald door je werkgever.