U ontvangt een vaststellingsovereenkomst

Dit is een ontslagvoorstel van uw werkgever. Verzamel belangrijke informatie, zoals de arbeidsovereenkomst, de toepasselijke cao, jaaropgave en loonspecificaties. Zo heeft u een goed beeld van alle arbeidsvoorwaarden.

Denk na over de mogelijkheden

Maak voor u zelf een eerste inschatting wat u wilt. Overweegt u om in te stemmen met het ontslag? Of wilt u alleen weg als u een betere regeling krijgt. Bijvoorbeeld een hogere ontslagvergoeding. Of wilt u het ontslag aanvechten? Neem geen overhaaste beslissingen.

Schakel een arbeidsrecht advocaat in

Kies via deze site voor een arbeidsrecht advocaat die gespecialiseerd is in ontslagzaken. De advocaat controleert het ontslagvoorstel en stemt met u de juiste strategie af. Vaak wordt er onderhandeld voor een betere ontslagregeling. Mogelijk blijft u gewoon in dienst. Veel werkgevers zijn bereid om bij te dragen in de kosten van uw advocaat.

Laat direct uw vaststellingsovereenkomst controleren door een arbeidsrechtadvocaat.

Controleer de definitieve vaststellingsovereenkomst

Heeft u een vaststellingsovereenkomst gekregen waar u tevreden mee bent? Uw advocaat controleert alle details in de vaststellingsovereenkomst, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Onderteken de overeenkomst

Nadat u de vaststellingsovereenkomst heeft getekend, eindigt uw arbeidsovereenkomst op de afgesproken einddatum. Ruim voor de ontslagdatum vraagt u zelf een WW-uitkering aan. Hoe dat gaat leest u op www.werk.nl.

Kosten advocaat

U maakt met de advocaat een afspraak over het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief, een vast bedrag of met subsidie.

Benieuwd naar de kosten?

Gebruik onze rekentool en ontdek binnen een paar klikken of u in aanmerking komt voor subsidie van de advocaatkosten.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat