Huurverlaging op punten

U wilt weten of u teveel huur betaalt. Op de website van de Huurcommissie kunt u dit controleren. Op basis van een puntentelling krijgt u een schatting van de maximale huurprijs van uw woning. Let op: dit is slechts een schatting!

Stel een huurverlaging voor aan uw verhuurder

Als huurder stuurt u een brief naar uw verhuurder waarin u om huurverlaging vraagt. Doe dat zo snel mogelijk, want de eventuele verlaging gaat pas twee maanden na de brief in.

Verhuurder niet akkoord? Schakel een huurrecht-advocaat in

Als uw verhuurder niet akkoord gaat met de verlaging, heeft u een advocaat nodig. Uw huurrecht-advocaat zal proberen een regeling te treffen. Lukt dit niet, dan kunt u de huurcommissie om een beslissing vragen.

Naar de huurcommissie

Als de verhuurder het niet eens is met de huurverlaging of helemaal niet reageert, kunt u naar de huurcommissie. Dit moet binnen zes weken na de door u voorgestelde ingangsdatum van de huurverlaging.

De huurcommissie doet uitspraak

Zolang de huurcommissie geen uitspraak doet, moet u de oude huurprijs blijven betalen. Is een huurverlaging terecht? Dan wordt er een datum bepaald waarop deze ingaat. Let op: de huurverlaging kan gevolgen hebben voor uw huurtoeslag.

Kosten advocaat

U maakt met de advocaat een afspraak over het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief, een vast bedrag of met subsidie.

Benieuwd naar de kosten?

Gebruik onze rekentool en ontdek binnen een paar klikken of u in aanmerking komt voor subsidie van de advocaatkosten.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat