Hoe werkt het?
U betaalt de huur niet
U moet huur betalen. Als u dat niet doet kan de verhuurder de huur opzeggen. Neem direct contact op met de verhuurder om het probleem uit te leggen.
Regel een betalingsregeling
Stel een betalingsregeling voor. Zet die op papier – vraag desnoods advies aan een jurist – en begin alvast met betalen. Zo laat u zien dat u van goede wil bent.
Opzegging van de huur kan alleen met toestemming van de rechter
Bent u meer dan 2 maanden achter met de huur? Dan kan de verhuurder de huur opzeggen. Dat moet dan wel via de rechter.
Uw verhuurder stapt naar de rechter
U kunt zich bij de rechter verweren tegen de huuropzegging. Dit is een goed moment om een huurrecht-advocaat in te schakelen via Juridisch.nl. Hij of zij kan uw standpunt verdedigen en oplossingen aandragen.
De rechter doet uitspraak
Als de rechter beslist dat u door de huurachterstand het huis moet verlaten, dan bepaalt hij ook de tijd die u daarvoor krijgt. Bent u het niet met de uitspraak eens? U kunt in hoger beroep tegen de uitspraak.
Wat kost het?
Kosten advocaat
U maakt met de advocaat een afspraak over het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief, een vast bedrag of met subsidie.
Procedurekosten (griffierecht)
Voor iedere procedure bij de rechtbank of andere instanties betaalt u griffierecht. Rechtspraak is in Nederland niet gratis. Het griffierecht is lager als u in aanmerking komt voor subsidie.
Benieuwd naar de kosten?
Gebruik onze rekentool en ontdek binnen een paar klikken of u in aanmerking komt voor subsidie van de advocaatkosten.