U krijgt ontslag op staande voet

Uw werkgever ontslaat u op staande voet op grond van een dringende reden. Vaak gebeurt dat mondeling en krijgt u een ontslagbrief mee. In de brief staat de ontslagreden.

Schakel direct een advocaat in

Door het ontslag eindigt de arbeidsovereenkomst per direct. Doet u niets, dan stopt het loon en heeft u geen recht op WW. Vecht het ontslag zo snel mogelijk aan met de hulp van een ontslagadvocaat.
Zoek direct een gespecialiseerde ontslagadvocaat.

Onderhandel met uw werkgever

Vaak lukt het om met een advocaat een regeling te treffen met uw werkgever. Met een ontslagregeling heeft u recht op WW.

Vecht het ontslag aan

Als een regeling niet mogelijk is, moet u naar de kantonrechter. Ontslag op staande voet is een zware beslissing. De rechter neemt het ook zeker niet licht op. De kantonrechter zal het ontslag alleen goedkeuren als het gedrag van de werknemer zo ernstig is dat een andere oplossing niet meer mogelijk is.

De juiste advocaat

De hulp van een goede advocaat is belangrijk om het ontslag succesvol te kunnen aanvechten. Kies bij Juridisch.nl een ontslagadvocaat die veel ervaring heeft met dit soort zaken.
Zoek direct een gespecialiseerde ontslagadvocaat.

 

Kosten advocaat

U maakt met de advocaat een afspraak over het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief, een vast bedrag of met subsidie.

Procedurekosten (griffierecht)

Voor iedere procedure bij de rechtbank of andere instanties betaalt u griffierecht. Rechtspraak is in Nederland niet gratis. Het griffierecht is lager als u in aanmerking komt voor subsidie.

Benieuwd naar de kosten?

Gebruik onze rekentool en ontdek binnen een paar klikken of u in aanmerking komt voor subsidie van de advocaatkosten.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat