Uw werkgever kondigt het ontslag aan

Uw werkgever informeert u dat u wordt ontslagen. Op grond van bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid. Het ontslag moet door uw werkgever bij UWV worden aangevraagd.

U ontvangt het ontslagverzoek van UWV

UWV stuurt u een kopie van het ontslagverzoek van uw werkgever (vaak met bijlagen). Vervolgens moet u binnen 14 dagen schriftelijk aangeven waarom u het niet eens bent met de ontslagaanvraag.

Vecht het ontslag aan

Zoek direct juridische bijstand. Op Juridisch.nl vindt u een advocaat die de regels kent. Hij helpt u met uw verweer of hij onderhandelt over een zo gunstig mogelijke ontslagregeling. Lukt het niet om een regeling met uw werkgever te treffen en bent u het niet eens met het ontslag? Stel samen met uw ontslagadvocaat een verweerschrift op.

Uitspraak UWV

UWV beslist over de ontslagaanvraag en houdt rekening met uw verweer. Slaagt het verweer, dan blijft u in dienst. Als UWV de ontslagaanvraag goedkeurt, dan mag uw werkgever de arbeidsovereenkomst opzeggen.

Uw werkgever zegt de arbeidsovereenkomst op

De opzegging gaat schriftelijk. Er moet rekening worden gehouden met de opzegtermijn. De duur van de ontslagprocedure wordt van de opzegtermijn afgehaald. Er moet minimaal 1 maand opzegtermijn overblijven.

Kosten advocaat

U maakt met de advocaat een afspraak over het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief, een vast bedrag of met subsidie.

Benieuwd naar de kosten?

Gebruik onze rekentool en ontdek binnen een paar klikken of u in aanmerking komt voor subsidie van de advocaatkosten.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat