U huurt al een paar jaar een bedrijfsruimte en wilt dat nog een tijd blijven doen. De verhuurder zegt dat hij de bedrijfsruimte dringend zelf nodig heeft. Hij beëindigt daarom de huur. U bent het niet met zijn reden eens. Bovendien wilt u de ruimte niet verlaten. U wilt weten wat de mogelijkheden zijn om de beëindiging van de huur aan te vechten. Vraag een advocaat om advies over uw situatie. Hij kan u ook bijstaan als u naar de rechter gaat. Die bijstand is niet verplicht, maar wel aan te raden vanwege uw belangen bij de procedure.

Hoe werkt het?

1. Hoe kan een huurovereenkomst worden opgezegd?

2. U heeft een winkel of een horecagelegenheid

3. Opzegging van de huur bij een winkel of horecagelegenheid

4. Opzeggen na de tweede termijn van vijf jaar

5. Opzegging van de huur bij kantoor- of opslagruimte

Wat kost het?

Kosten advocaat

Met uw advocaat maakt u een heldere afspraak over de werkzaamheden en het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief of een vast bedrag. Tarieven zijn exclusief 21% btw. De afspraken worden door de advocaat vastgelegd in een duidelijke opdrachtbevestiging.

Procedurekosten (griffierecht)

Voor iedere procedure bij de rechtbank of andere instanties betaalt u griffierecht.

Uittreksels

Voor veel procedures zijn uittreksels nodig. Hierbij kunt u denken aan uittreksels uit het persoonsregister van de gemeente of het handelsregister.

Overige kosten

Het kan voorkomen dat er meer informatie moet worden opgevraagd. Bijvoorbeeld een verklaring van een accountant of een deskundige.

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor dit artikel