In Nederland kun je een testament opstellen door de volgende stappen te volgen.

Stappen testament opstellen

  1. Bepaal je wensen: Voordat je begint met het opstellen van een testament, bedenk wat je precies wilt regelen. Wil je je bezittingen verdelen, voogdijregelingen voor minderjarige kinderen vastleggen, specifieke legaten toewijzen of andere zaken regelen?
  2. Raadpleeg een notaris: Een notaris is gespecialiseerd in erfrecht en kan je adviseren over de wetten en voorschriften met betrekking tot testamenten.
  3. Beslis wie de executeur wordt: Een executeur is de persoon die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van je nalatenschap volgens de instructies in je testament. Dit kan een vertrouwde vriend, familielid of professioneel executeur zijn. Zorg ervoor dat de gekozen executeur bereid en in staat is om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen.
  4. Getuigen en ondertekenen: Om je testament geldig te maken, moet je het in het bijzijn van getuigen ondertekenen. Minimaal twee getuigen zijn vereist. De notaris zal dit proces begeleiden en ervoor zorgen dat alles volgens de wet verloopt.
  5. Bewaar je testament veilig: Het is van groot belang om je testament veilig te bewaren. De notaris kan je vaak helpen bij het bewaren van het originele testament. Zorg ervoor dat je executeur en naaste familieleden op de hoogte zijn van de locatie van je testament.

Notaris testament

Het opstellen van een testament is essentieel om ervoor te zorgen dat je wensen worden gerespecteerd na je overlijden. Een notaris kan je begeleiden bij het maken van een geldig testament. 

Veelgestelde vragen

Geen veelgestelde vragen voor dit artikel