Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht gaat over het recht dat geldt voor het opzetten en runnen van een bedrijf.

Contracten opstellen

Als ondernemer heb je veel te maken met het sluiten van contracten. Deze contracten zijn belangrijk, vooral voor het geval dat je een verschil van mening hebt met een andere partij. Zorg er daarom voor dat er vooraf goede afspraken zijn vastgelegd waarbij jouw risico wordt beperkt. Laat een advocaat je helpen bij het opstellen van de overeenkomst, hij weet waaraan je moet denken bij de onderhandelingen over het contract.

We kunnen je helpen bij

Meer informatie

De rechtsvorm voor je bedrijf

Je hobby is een beetje uit de hand gelopen en inmiddels ben je er dagelijks mee bezig. Je hebt het idee dat je er geld mee kunt verdienen. Of misschien heb je samen met een groep vrienden het plan om een bedrijf te starten. Spannende tijden, want lukt het jou om de onderneming echt van de grond te krijgen? Bij de Kamer van Koophandel (KvK) moet je jouw bedrijf inschrijven. De KvK vraagt je dan wat voor rechtsvorm je hebt gekozen. Dit is een belangrijke keuze, want afhankelijk van de rechtsvorm gelden er andere regels. Vraag vooraf advies aan bij een advocaat over jouw situatie.

We kunnen je helpen bij

Meer informatie

Bij het oprichten van een onderneming zijn verschillende rechtsvormen mogelijk. Om te zorgen dat een onderneming juridische handelingen mag verrichten (contracten sluiten of eigendom hebben) dient de onderneming een rechtspersoonlijkheid te krijgen, zoals besloten vennootschap (BV), naamloze vennootschap (NV), eenmanszaak of vennootschap onder firma (VOF). Wat de meest geschikte structuur is, is afhankelijk van het soort onderneming.

Binnen de nieuw op te richten onderneming worden diverse contracten gesloten, zoals arbeidsovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten en huurovereenkomsten. Als de onderneming commerciële relaties aangaat met andere ondernemingen, komen ook contracten voor een fusie of overname, een samenwerkingsverband of de financiering van de onderneming aan bod. Alle regels en wetgevingen die de wet hierin voorschrijft, vallen onder het ondernemingsrecht.

Ondernemingsrecht maakt deel uit van het privaatrecht.

 

Juridische hulp bij jouw probleem

Bel ons voor een gratis intakegesprek

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat!
Bel direct: 085 109 4101
Bel ons voor een vrijblijvend consult over jouw letselschade