Zet uw ideeën op papier

U en uw partner willen in goed overleg de alimentatie regelen. Voordat u een mediator kiest, is het goed om alvast samen wat zaken op papier te zetten. Waarover wilt u graag goede afspraken maken? Door hierover al samen na te denken, weet u waar u staat en bespaart u tijd.

Kies samen een mediator uit

Het kiezen van de juiste mediator is iets wat u samen met uw partner doet. Op Juridisch.nl kunt u een goede advocaat-mediator vinden die bij u past. Ook moet u zich natuurlijk op uw gemak voelen bij deze persoon. Vraag daarom om een persoonlijke kennismaking met de mediator.

Leg afspraken vast

Het aantal gesprekken dat nodig is voor mediation verschilt per situatie. En daarmee verschillen ook de kosten. De mediator helpt u bij het maken van een nieuwe alimentatieberekening en zorgt er samen met u voor dat alle belangrijke afspraken goed op papier komen. Zoals de hoogte van het nieuwe alimentatiebedrag en de ingangsdatum. Alle afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst.

De formele afwikkeling

Nadat de nieuwe overeenkomst door u en uw partner is ondertekend, zijn de nieuwe alimentatie afspraken van kracht. Het is verstandig om deze overeenkomst te laten bekrachtigen door de rechter. De uitspraak van de rechter kunt u direct gebruiken zodra de afspraken niet worden nagekomen.

Kosten advocaat / mediator

U maakt met de advocaat/mediator een afspraak over het tarief. Dat kan zijn op basis van een uurtarief, een vast bedrag of met subsidie.

Benieuwd naar de kosten?

Gebruik onze rekentool en ontdek binnen een paar klikken of u in aanmerking komt voor subsidie van de advocaatkosten.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat