Maak een online alimentatieberekening

Op www.scheidingsinformatie.nl/alimentatie/extra/online-alimentatie-berekenen vindt u een handige rekentool. Komt hier een ander bedrag uit dan u nu betaalt of ontvangt? Dan kunt u mogelijk de alimentatie laten wijzigen.

Vertel het uw partner

U wilt een ander bedrag aan kinderalimentatie. Het is belangrijk dat u dit eerst aan uw partner vertelt. Vertel duidelijk waarom u het bedrag wilt wijzigen. Geef uw partner de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Neem geen overhaaste beslissingen.

Kies een advocaat

Kies de advocaat die bij u past. Op Juridisch.nl vindt u altijd een geschikte advocaat bij u in de buurt. De advocaat informeert u over alle papieren die nodig zijn om de alimentatieberekening te maken en de alimentatie te laten wijzigen. Ook beoordeelt de advocaat of u recht heeft op wijziging op grond van de wet. Wilt u toch liever samen de nieuwe alimentatie afspreken? Kies dan samen voor een mediator.

Maak afspraken

Uw advocaat helpt u bij het maken van afspraken met uw ex-partner. Het kan zijn dat uw ex ook een advocaat in de arm neemt.

Wijzig de kinderalimentatie

Zijn alle afspraken gemaakt? Dan maakt u een overeenkomst. Uw advocaat stuurt de overeenkomst naar de rechter om te bekrachtigen. Lukt het niet om het beiden eens te worden? Dan stuurt uw advocaat een brief naar de rechter met het verzoek om de kinderalimentatie te wijzigen en een beslissing te nemen. De advocaat van uw ex-partner mag hierop reageren (verweerschrift). Op de zitting bij de rechter kan een toelichting worden gegeven. Daarna beslist de rechter.

Afwikkeling

Bent u het alletwee eens met de uitspraak? Dan hoeft u verder niets te doen. Het nieuwe bedrag wordt betaald en de schriftelijke uitspraak van de rechter is bindend. Bent u het niet eens met de uitspraak? Dan kunt u in hoger beroep gaan.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat