U vindt dat u recht heeft op een uitkering van UWV, SVB of de gemeente. Maar u krijgt deze niet. Dat heeft direct grote gevolgen voor uw inkomsten. Wat kunt u doen als u het er niet mee eens bent? Vaak krijgt u dit slechte nieuws schriftelijk medegedeeld door de betreffende instantie. Stel direct een bezwaarschrift op en stuur dit naar de instantie. U hoeft geen advocaat in te schakelen, maar het is wel verstandig. Hij of zij kent de regels en de procedures. Via Juridisch.nl komt u snel in contact met een gespecialiseerde advocaat die u kan helpen bij het indienen van uw bezwaarschrift.
Bel nu: 085 - 029 1023
UWV is onder andere verantwoordelijk voor de volgende uitkeringen: Ziekte (ZW) Langdurige arbeidsongeschiktheid WIA (WGA EN IVA) Arbeidsongeschiktheid jongeren (Wajong) Oudere werklozen (IOAW, IOW, IOAZ)
Via SVB kunt u de volgende uitkeringen ontvangen: Algemene Nabestaandenwet (Anw) AOW Kinderbijslag
De gemeente voert de volgende uitkeringen uit: Bijstandsuitkering Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)
Wilt u bezwaar maken, doe dit dan niet zelf. Een advocaat heeft verstand van het recht en de procedures. Met hulp van een advocaat heeft u meer kans op een uitkering. Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen, maar neem direct contact op met Juridisch.nl voor het vinden van de juiste advocaat
Omdat u weinig inkomen heeft, krijgt u meestal voor een advocaat in uitkeringszaken gesubsidieerde bijstand (dat heet ‘pro deo’). Daardoor betaalt u alleen een vaste eigen bijdrage in de advocaatkosten. Is de eigen bijdrage voor u te hoog? Mogelijk kunt u bijzondere bijstand van de gemeente ontvangen om een advocaat te betalen.
Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, worden de kosten waarschijnlijk gedekt door uw verzekeraar. heeft recht op een advocaat naar keuze.. Kijk wat uw polis zegt over de advocaatkosten. Via Juridisch.nl vindt u snel de juiste advocaat om te helpen met uw bezwaar.
Tegen een besluit moet u binnen 6 weken bezwaar indienen. Bent u te laat? Dan is de beslissing definitief!
Als uw bezwaarprocedure wordt afgewezen, kunt u een beroepsprocedure starten. Deze loopt bij de rechtbank. U kunt over het algemeen niet naar de rechter voordat de bezwaarprocedure is doorlopen. Uw advocaat staat u bij als u in beroep gaat tegen een beslissing over uw uitkering.
In veel gevallen kunt u zelfs in hoger beroep gaan als u het niet eens bent met de uitspraak van de rechter. Dat betekent dat een andere (hogere) rechter zich nog een keer over uw zaak buigt en een beslissing neemt. In uitkeringszaken worden alle hoger beroepszaken behandeld door de Centrale Raad van Beroep (CRvB) in Utrecht. Het hoger beroep moet binnen 6 weken na de uitspraak van de rechtbank worden ingediend.