Veelgestelde vragen over Algemene Voorwaarden

Hier vind je antwoorden van onze experts op de meest gestelde vragen over Algemene Voorwaarden

Rudy, jurist
Rudy Spelt - Letselschade jurist

Alle vragen over Algemene Voorwaarden

Moet ik algemene voorwaarden opstellen naast het koopcontract?

Ja, het is aan te raden om algemene voorwaarden op te stellen naast het koopcontract. Algemene voorwaarden kunnen specifieke zaken regelen die niet direct in het koopcontract worden opgenomen, zoals betalingsvoorwaarden, leveringsvoorwaarden en aansprakelijkheid. Ze bieden extra juridische bescherming en helpen misverstanden te voorkomen.

Hoe lang zijn mijn algemene voorwaarden geldig?

Algemene voorwaarden zijn over het algemeen geldig totdat ze worden gewijzigd of ingetrokken. Het is echter aan te raden om periodiek te controleren of je algemene voorwaarden nog up-to-date zijn en te herzien wanneer dat nodig is.

Moet ik mijn klanten laten tekenen voor akkoord met de algemene voorwaarden?

Hoewel het niet altijd verplicht is, is het wel aan te raden om klanten expliciet te laten bevestigen dat ze de algemene voorwaarden hebben gelezen en ermee akkoord gaan. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een checkbox tijdens het bestelproces op je website.

Hoe moet ik de algemene voorwaarden aan mijn klanten overhandigen?

Je kunt de algemene voorwaarden ter inzage aanbieden voordat de overeenkomst wordt gesloten. Dit kan door ze fysiek te overhandigen, ze op je website te vermelden met een downloadlink, of ze mee te sturen met de offerte of bestelling.

Kan ik mijn algemene voorwaarden eenzijdig wijzigen?

In de meeste gevallen kunnen algemene voorwaarden niet eenzijdig worden gewijzigd nadat een overeenkomst is gesloten. Het is raadzaam om wijzigingen vooraf met de klant te bespreken en schriftelijk vast te leggen.

Zijn algemene voorwaarden verplicht voor mijn onderneming?

Algemene voorwaarden zijn niet verplicht, maar ze bieden wel juridische bescherming en helpen bij het reguleren van je zakelijke transacties. Het wordt aanbevolen om algemene voorwaarden op te stellen, vooral als je producten of diensten verkoopt.

Terug naar alle veelgestelde vragen
Bekijk alle onderwerpen

Juridische hulp bij jouw probleem

Bel ons voor een gratis intakegesprek

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat!
Bel direct: 085 109 4101
Bel ons voor een vrijblijvend consult over jouw letselschade