Veelgestelde vragen over Juridisch Loket

Hier vind je antwoorden van onze experts op de meest gestelde vragen over Juridisch Loket

Rudy, jurist
Rudy Spelt - Letselschade jurist

Alle vragen over Juridisch Loket

Biedt het Juridisch Loket ook hulp in andere talen?

Ja, het Juridisch Loket biedt ook hulp in andere talen. Als je de voorkeur geeft aan hulp in een andere taal, kun je dit aangeven. Er zal dan geprobeerd worden om een medewerker of tolk beschikbaar te stellen die de betreffende taal beheert. Zo kan je effectief communiceren en de nodige juridische bijstand ontvangen.

Wie werken er bij het Juridisch Loket?

Bij het Juridisch Loket werken verschillende professionals die juridische ondersteuning bieden. Dit zijn onder andere juridisch medewerkers, juristen en sociaal juridische dienstverleners. Zij hebben ervaring in verschillende rechtsgebieden en kunnen je gratis bijstaan.

Kan het Juridisch Loket je vertegenwoordigen in een rechtszaak?

Nee, het Juridisch Loket kan je niet vertegenwoordigen in een rechtszaak. Als je juridische bijstand nodig hebt in een rechtszaak, zal het Juridisch Loket je meestal doorverwijzen naar een advocaat die gespecialiseerd is in jouw zaak. Deze kan je helpen bij het voorbereiden van je zaak en je belangen behartigen tijdens de zitting.

Is het Juridisch Loket gratis?

Ja, het Juridisch Loket verleent in principe gratis juridisch advies. De instantie is opgericht om toegankelijke juridische ondersteuning te bieden aan mensen met een laag inkomen.

Hoe kan je contact opnemen met het Juridisch Loket?

Je kunt de medewerkers van het Juridisch Loket bereiken door te bellen naar het telefoonnummer 0800 8020. Daarnaast kan je gebruik maken van het inloopspreekuur. Het Juridisch Loket heeft op verschillende locaties in Nederland inloopspreekuren. Je kunt zonder afspraak langskomen tijdens deze spreekuren en jouw juridische vraag of probleem bespreken met een medewerker.

Terug naar alle veelgestelde vragen
Bekijk alle onderwerpen

Juridische hulp bij jouw probleem

Bel ons voor een gratis intakegesprek

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat!
Bel direct: 085 109 4101
Bel ons voor een vrijblijvend consult over jouw letselschade