Veelgestelde vragen over Uitkering

Hier vind je antwoorden van onze experts op de meest gestelde vragen over Uitkering

Rudy, jurist
Rudy Spelt - Letselschade jurist

Alle vragen over Uitkering

Heb ik recht op een ziektewetuitkering als ik ziek ben na het tekenen van een vaststellingsovereenkomst?

Als je ziek wordt na het tekenen van een vaststellingsovereenkomst, kun je mogelijk aanspraak maken op een ziektewetuitkering (ZW-uitkering). Het is belangrijk om te controleren of de ziekte al aanwezig was voordat je de vaststellingsovereenkomst tekende, aangezien dit van invloed kan zijn op je recht op een ZW-uitkering. Neem contact op met het UWV of een juridisch expert om je situatie te beoordelen en te bepalen of je in aanmerking komt voor een ZW-uitkering.

 

Wat is een slapend dienstverband en wat zijn de gevolgen daarvan?

Een slapend dienstverband is een situatie waarin je werkgever je arbeidsovereenkomst na twee jaar ziekte niet beëindigt, maar in stand houdt zonder dat je daadwerkelijk werkzaamheden verricht. Je hebt als werknemer geen recht op doorbetaling van je loon. Daarnaast vervalt voor jou en je werkgever de re-integratieverplichting. In sommige gevallen kan een slapend dienstverband gevolgen hebben voor het recht op bepaalde uitkeringen.

Wat is een WW-uitkering?

Een Werkloosheidswet-uitkering is een sociale uitkering die werknemers in Nederland ontvangen wanneer ze werkloos worden en aan bepaalde voorwaarden voldoen. Om in aanmerking te komen voor zo’n WW-uitkering, moet je voldoende arbeidsverleden hebben opgebouwd in loondienst. Dit houdt in dat je in de afgelopen 36 weken minimaal 26 weken hebt gewerkt. Daarnaast moet je actief zoeken naar werk. Let op! Bij een ontslag op staande voet heb je geen recht op een WW-uitkering.

Terug naar alle veelgestelde vragen
Bekijk alle onderwerpen

Juridische hulp bij jouw probleem

Bel ons voor een gratis intakegesprek

Onze juristen helpen je graag verder bij het vinden van de juiste advocaat!
Bel direct: 085 109 4101
Bel ons voor een vrijblijvend consult over jouw letselschade