Ga in overleg met uw werkgever

In uw arbeidscontract staat hoeveel loon u krijgt en wanneer dit betaald moet zijn. Ga telefonisch of per e-mail in overleg met uw werkgever. Vermeld duidelijk dat uw loon niet of te laat is. Vraag of uw werkgever daar een reden voor heeft. Misschien is er iets misgegaan en wordt het alsnog geregeld.

Stuur een aangetekende brief naar uw werkgever

Als uw werkgever geen uitleg geeft of uw loon wordt nog steeds niet betaald, stuurt u hem een aangetekende brief. Hierin eist u dat uw werkgever het salaris overmaakt en vermeldt u de uiterste datum waarop dat had moeten gebeuren.

Neem opnieuw contact op met uw werkgever

Als u na enkele dagen nog steeds niets van uw werkgever heeft gehoord, neemt u weer contact op met uw werkgever. Vraag hem telefonisch of per e-mail waarom er nog niet is betaald.

Neem een arbeidsrecht-advocaat in de arm

U heeft nu alles gedaan om het in goed overleg met uw werkgever te regelen. Als dat niet lukt, komt het moment om een juridische procedure te starten. Dat is vervelend, maar niet betaald krijgen voor uw werk is dat ook. Via Juridisch.nl vindt u snel een advocaat met kennis van zaken op dit gebied.

De kantonrechter doet een uitspraak

Samen met uw advocaat zorgt u ervoor dat u alsnog uw loon krijgt. Om te beginnen stuurt uw advocaat een zogenaamde ‘ingebrekestelling’ naar uw werkgever. Als uw loon uitblijft, volgt een procedure bij de kantonrechter.

Rekentool kosten

Vind direct de juiste advocaat