Letselschade

Bent u slachtoffer van een ongeval en heeft u ernstig letsel? Dan kunt u in veel gevallen een schadevergoeding claimen. Bijvoorbeeld een schadevergoeding voor de pijn en het verdriet dat u heeft of een compensatie van uw inkomstenschade. Letselschade kan ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een beroepsziekte. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw schadde te claimen. Steeds vaker wordt een mediator ingeschakeld om de situatie op te lossen. Komt u er niet uit, dan kunt u het beste een advocaat inschakelen. Op Juridisch.nl vindt u de juiste.

Letselschade
Hulp nodig?

Bel nu: 085 - 029 1022

  • Direct iemand aan de lijn
  • 7 dagen per week
  • Ook 's avonds
Bel me terug
Zoek direct een advocaat

De verschillende soorten letselschade

Letselschade kan zowel geestelijk als lichamelijk zijn. Ook kan het gaan om gevolgschade: door het ongeluk kunt u uw werk niet meer uitvoeren en daarom loopt u veel inkomsten mis. Voor alle schade die u oploopt wilt u een schadevergoeding ontvangen. Er zijn veel mogelijke oorzaken van letselschade. Een verkeersongeluk is een van de bekendste. Andere oorzaken zijn een bedrijfsongeval, beroepsziekte, geweldsmisdrijf, letsel dat is opgelopen tijdens het sporten, een medische fout of schade door overlijden van een dierbare.

Letselschade door een verkeersongeval

Vanwege een verkeersongeval heeft u letselschade opgelopen. Een verkeersongeval ziet niet alleen op de situatie waarin u een auto-ongeluk had. Het kan ook gaan om een motorongeluk of een scooterongeluk. Of u bent op de fiets of als voetganger aangereden. Bij het verkeersongeval heeft u letsel opgelopen. Het letsel moet aanzienlijk zijn: enkel een schaafwond is dat niet. U wilt een schadevergoeding claimen. Er wordt dan eerst gekeken wie er aansprakelijk is en vervolgens welke schade u vergoed krijgt. In sommige gevallen kunt u niet de maximale schadevergoeding krijgen. Er wordt namelijk ook gekeken naar uw gedrag. Misschien reed u te hard, u had geen rijbewijs of u droeg geen gordel. Als er sprake is van eigen schuld, kunt u geen maximale schadevergoeding krijgen: een deel van de kosten betaalt u zelf.

Letselschade door een bedrijfsongeval

Letselschade door een bedrijfsongeval ontstaat door een ongeval door of tijdens het werk. Dit kan op diverse plekken gebeuren: in een bedrijf, op een bouwlocatie, op een andere locatie, in een instelling en bij het werken aan de weg. Daarnaast kan letselschade ook ontstaan bij het rijden van of naar het werk of als een auto van de zaak wordt gebruikt. De werkgever is in veel gevallen aansprakelijk voor deze letselschade. De werkgever moet bewijzen dat dit niet zo is. U stelt uw werkgever aansprakelijk omdat u anders alle kosten zelf moet betalen. Uw werkgever is verzekerd voor deze kosten.

Letselschade door een beroepsziekte

Letselschade door een beroepsziekte kan ontstaan omdat u te lang overbelast bent en daardoor een burn-out hebt opgelopen. Of u heeft RSI ontwikkeld. Een beroepsziekte is het directe gevolg van uw werk of de werkomstandigheden. Dit houdt in dat u dit letsel niet had opgelopen als u niet gewerkt had. Ook moet het gaan om een situatie die langere tijd heeft geduurd. Bijvoorbeeld als u jarenlang met bepaalde stoffen heeft gewerkt waardoor u ziek bent geworden. Letselschade door een beroepsziekte kan betekenen dat u aangepast werk gaat uitvoeren, of minder uren op een dag werkt. Maar het kan ook betekenen dat u helemaal niet meer kunt werken, wat een ingrijpend gevolg is!

Welke letselschadevergoedingen zijn er?

Het is niet makkelijk om de hoogte van de letselschadevergoeding te berekenen. Vaak wordt er gekeken naar eerdere rechtszaken. Maar iedere situatie is anders, dus iedere berekening is ook anders. Als de andere partij helemaal aansprakelijk is dan hoort u helemaal geen kosten te maken. U ontvangt dan de letselschadevergoeding voor de materiële en immateriële schade. De materiële schade gaat bijvoorbeeld om ziekenhuiskosten, de kosten voor aanpassingen in uw huis, reiskosten, maar ook het verlies van inkomen. Het verlies van inkomen kan heel hoog oplopen. Er wordt naast loon ook gekeken naar pensioenschade en gemiste promoties. De immateriële schade gaat over het verdriet en het leed dat u heeft als gevolg van het letsel.

Waarom een letselschade advocaat inschakelen?

Een letselschade advocaat kent de regels en heeft ervaring met het claimen van schadevergoeding. Direct na een ongeval bent u met hele andere dingen bezig dan met het claimen van schadevergoeding. U wilt herstellen, zowel lichamelijk als geestelijk. Een letselschade advocaat kunt u het beste zo snel mogelijk na een ongeval benaderen. Hij weet waar u recht op heeft en welke stappen u moet nemen. Hij kan u adviseren over wat u wel of niet moet doen. Als u gewond bent geraakt, merkt u vaak niet direct de financiële gevolgen. Dit komt later pas: u moet regelmatig naar de arts, u heeft een hulp in huis en kunt bepaalde activiteiten niet meer uitvoeren. Of u krijgt minder inkomen, bijvoorbeeld 70% omdat u niet kunt werken. Win daarom direct advies in bij een letselschade advocaat. Via Juridisch.nl vindt u direct de juiste advocaat.

 

> Letselschade advocaten Amsterdam
> Letselschade advocaten Rotterdam
> Letselschade advocaten Den Haag
> Letselschade advocaten Tilburg

Vind de juiste advocaat